Onderzoek naar reinigingsmethoden voor bekledingen

Reinigingsmethoden

Onderzoek naar reinigingsmethoden voor bekledingen

Verschillende bekledingsreinigingsoplossingen kunnen worden gecombineerd om te passen bij de verschillende gevelbekledingsprofielen, zoals trapeziumvormige profielen, golfplaten en sandwichpanelen die horizontaal of verticaal in de gevel zijn gemonteerd. Verschillende bekledingsprofielen zullen ook anders worden bevestigd aan het gebouw, wat ook moet worden overwogen bij het beoordelen van reinigingsprocessen en geschiktheid voor uw gebouw.

Schurende of hogedrukreiniging

Dit is vaak geschikt voor het reinigen van algemeen vuil en organisch materiaal en is snel en kan snelle resultaten opleveren. Te veel druk kan echter vaak het oppervlak beschadigen en kan bij het reinigen verlies van substraat veroorzaken. Dit kan zichtbaar zijn door reinigingssporen op de bekleding of door het verwijderen van de bekleding zelf, waardoor de metalen achterkant onbeschermd en gevoelig voor corrosie kan worden.

hogedrukreiniging

Lage druk stoomreiniging

Hoewel het gebruik van stoom vaak langzamer is, kan het zeer indrukwekkende resultaten leveren zonder de weergave te beschadigen. Het gebruik van “oververhit water” als reinigingsmiddel is zeer effectief en de hoge temperatuur heeft het extra voordeel van het doden van organische stoffen zoals algensporen, dus remt de groei. Een lichte vloeibare spray wordt geleverd als stoom door een speciaal ontworpen reinigingsmondstuk. Omdat de gecreëerde stoom minder water vereist, zijn de gebruikte drukken veel lager, wat resulteert in een zeer gevoelige reiniging met minimaal vuil.

Chemische reiniging

Chemische reiniging

Chemische methoden worden het best en het meest effectief gebruikt om de vervuiling van de gevel gevoelig af te breken, te verzachten of op te lossen zonder hogedrukreiniging. Op gecontroleerde wijze helpen deze reinigingsmiddelen uitstekende resultaten te leveren, maar de inhoud van de oplossingen moet vóór gebruik worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze niet reageren met de bekledingslagen zelf.

Handmatige reiniging

Waar andere reinigingsmethoden niet geschikt worden geacht, bijvoorbeeld in drukke werkomgevingen, kan de bekleding ook handmatig worden gereinigd. Gespecialiseerde producten worden op een gecontroleerde manier met de hand aangebracht en kunnen vaak de best haalbare resultaten opleveren, omdat medewerkers dicht bij de bekleding kunnen werken. Dit proces is ook van toepassing als elementen van de gevel fragiel van aard zijn, omdat het risico op binnendringen van water wordt geminimaliseerd. De toepassing, haalbaarheid en het gebruik van dergelijke producten moeten worden bepaald door de testprocedures, waardoor een duidelijk programma kan worden ontwikkeld. Gevarieerde reinigingsmethoden zullen onvermijdelijk verschillende kosten met zich meebrengen, maar door voorafgaand testen hebt u de flexibiliteit om de resultaten en aanpak te bepalen die bij uw budget passen.

 Handmatige reiniging

Beschermende coatings

Terwijl de 4 bovenstaande technieken effectief zijn voor organische kleuring en verkeersvuil, zijn ze niet effectief in het verbeteren van de kleurweergave en beschermen tegen UV-schade en oxidatie. Hiervoor worden beschermende coatings gebruikt en deze worden meestal aangebracht na een eerste reiniging van een van de bovengenoemde processen. Ze werken om de kleurweergave van de bekleding te verbeteren door in het oppervlak te absorberen, het substraat aan te vullen en een afdichting te creëren die helpt water af te weren en toekomstige organische groei te voorkomen.

No Comments

Post A Comment