Duurzame en slimme gevelbekleding wordt innovatief

slimme gevelbekleding

Duurzame en slimme gevelbekleding wordt innovatief

Bekleding wordt slimmer. Het draagt ​​ook meer bij aan energie-efficiëntie.

Architecten gebruiken al jaren geprefabriceerde betonnen panelen, metalen schermen en houten panelen als de belangrijkste bekledingsmaterialen, maar de focus is meer verschoven naar duurzaamheid, dus die materialen die kostenbesparingen opleveren voor de klant en helpen de koolstofvoetafdruk van een gebouw te verminderen, zijn een van de belangrijkste overwegingen voor ontwerpers.

Onlangs hebben architecten in deze regio geëxperimenteerd met verschillende materialen en we hebben een paar nieuwe soorten bekledingsmaterialen zoals geperforeerde schermen, WPC-panelen en houtpanelen gezien die worden gebruikt in laagbouw gebouwde vormen en we beginnen ook een toename te zien in de gebruik van minerale vezelpanelen die de oude traditionele metalen panelen vervangen.
Gefrituurd glas dubbele beglazing ziet ook een heropleving dankzij zijn veelzijdigheid en het feit dat het niet alleen transparantie voor het gebouw biedt, maar ook helpt om de zonnewinst van de gebouwde vorm te verminderen, waardoor de operationele kosten worden verlaagd.

 
We zijn altijd selectief geweest als het gaat om de specificatie van bekledingsmaterialen, maar sinds de introductie van de nieuwe bouw- en brandveiligheidscodes eerder dit jaar, zoeken we alleen naar alternatieve opties zoals Rockwool of glas minerale wol ter vervanging van EIFS op basis van polystyreen – die is verwijderd van de lijst met goedgekeurde bekledingsmaterialen.

We werken samen met leveranciers die nu een drie uur durende niet-ontvlambare kern aanbieden voor veelgebruikte materialen zoals aluminium composietpanelen, omdat deze alle vereiste goedkeuringen van de autoriteit hebben, waardoor het een haalbare veilige optie is. En we kijken naar vezelcementtegels en -panelen of geprefabriceerde betonnen panelen die niet-brandbaar van aard zijn. Andere materiaalopties zijn gewone metalen platen die niet van composiet zijn en daarom veiliger te gebruiken als gevelmaterialen. Er zijn een aantal bedrijven die zich hebben gewaagd in bekledingspanelen van gewoon metaal om de kwetsbaarheid van composietmateriaal te verminderen.

De keuze van niet-brandbare en door de code goedgekeurde materialen is ook van toepassing op retrofit, evenals de noodzaak om de energie-efficiëntie van het gebouw te waarborgen. De selectie van materialen kan enorm bijdragen aan de algehele isolatie van de ingebouwde vorm om infiltratie te verminderen, wat een van de belangrijkste oorzaken is van toename van HVAC-belastingen en alle maatregelen die zijn genomen om de infiltratie te verminderen, zouden de HVAC-belastingen verminderen die op hun beurt de totale elektriciteit verminderen gebruik.

gebruik.

Energie-efficiëntie is een intrinsiek onderdeel van goed ontwerp en is nu een belangrijk belang van klanten, niet alleen vanwege de groene initiatieven van de overheid, of vanwege ambities op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook vanwege het inzicht dat een efficiënt gebouw de energie zal verminderen en water kosten en helpen het bedrijf bottom line.

Het lijdt geen twijfel dat veiligheid en energie-efficiëntie gebieden zijn die snel veranderen, met nieuwe systemen en technieken die op de markt komen en slimme gevels die de manier bepalen waarop we gebouwen ontwerpen. Ik ben ervan overtuigd dat duurzaamheid een belangrijke rol zal spelen bij het bepalen van het bekledingsmateriaal voor toekomstige gebouwen.

No Comments

Post A Comment