Crepi-gevel: realisaties & prijzen

Crepi-gevel

Crepi-gevel: realisaties & prijzen

Crepi wordt vaak gekozen als gevelafwerking voor renovaties en nieuwbouwprojecten. Gevelbepleistering beschermt goed tegen vocht. Bovendien kan het worden gecombineerd met een isolatielaag om de energiekosten te verlagen. In dit artikel leer je meer over de verschillende soorten crepi, de prijs, de beschikbare kleuren en de isolatie-opties.

De verschillende soorten crepi

Er zijn twee soorten decoratief gips waaruit u kunt kiezen: crepi op siliconenbasis en minerale crepi. Vroeger konden gevels alleen worden bezet met minerale crepi omdat er destijds geen synthetische harsen bestonden. Ondertussen zijn het vooral pleisters op siliconenbasis die populair zijn omdat dit type pleister snel kan worden aangebracht en flexibele eigenschappen heeft. Het type gevelpleister dat het meest geschikt is voor uw woning, is afhankelijk van de situatie.

 

Crepi-gevel op basis van siliconen

Siliconenpleister bestaat voor het grootste deel uit kalk, aggregaten en kunsthars. De toevoeging van kunsthars maakt het product bestand tegen zware regenval en schade van buitenaf (stoten, krassen, enz.). Dit type gips kan perfect worden gecombineerd met gevelisolatie omdat het op vrijwel elk oppervlak kan worden aangebracht. Siliconencrepi wordt meestal in drie opeenvolgende dunne lagen aangebracht. Voordelen: lichtgewicht, waterafstotend, redelijk hard, enigszins flexibel, snel aan te brengen.

Crepi-gevel op basis van mineralen

Minerale crepi bestaat volledig uit natuurlijke materialen (zand, kalk en cement). Het wordt meestal aangebracht in één laag van 12-15 mm dik. Het krijgt zijn specifieke structuur door handmatige oppervlaktebehandeling. Met een spijkerpalet wordt een decoratieve structuur op het gips aangebracht, waardoor het zijn karakteristieke uiterlijk krijgt. Minerale crepi wordt daarom ook wel kraspleister genoemd. Voordelen: gevel kan goed blijven ademen, authentieke uitstraling, goede bescherming van de gevel.

Mythes over geventileerde gevels

geventileerde gevels

De initiële kosten voor het bouwen van een gesmolten gevel met polystyreenschuim zijn inderdaad lager. Vanuit een langetermijnperspectief moeten gebouweigenaren echter voorzienbare prestatiekosten, zoals het schilderen en repareren van gevels, evalueren en mogelijke schimmelinfecties verwijderen. Een vergelijking van gesmolten en geventileerde gevels op de lange termijn onthult dat geventileerde gevels in eerste instantie alleen duurder zijn en zich snel terugverdienen omdat ze niet zoveel onderhoud vergen als gesmolten gevels.
Volgens een studie van het Housing Energy Efficiency Agency waren de kosten van het geplande investeringsplan (voor aannemingsdiensten) ongeveer 20% lager dan het berekende marktgemiddelde, en het verschil tussen externe isolatie voor gevels en geventileerde gevels was ongeveer 30% . Deze gegevens zijn verzameld voor een analyse van aanbestedingsdiensten die in augustus van dit jaar zijn uitgevoerd. De analyse presenteerde een vergelijking van de kosten van het geprojecteerde investeringsplan met de werkelijke kosten, d.w.z. welke diensten in het echt kosten.

No Comments

Post A Comment